Pályázati beszámoló 2020


Projekt azonosítószáma: GINOP-6.1.6-17-2018-00821

Kedvezményezett neve:  ARMAMAXA Kft

Projekt címe: Munkahelyi képzések megvalósulása az ARMAMAXA Kft.-nél

Támogatásösszege: 14 273 456  Ft

Mértéke: 100 %

Projekt leírása: Az ARMAMAXA Kft tevékenységét 2010.06.01-én kezdte meg.

Az ARMAMAXA Kft. elsősorban szerződéses személyszállítási tevékenységet végez multinacionális cégek (Bosch, Samsung, Johnson-Electrik, Decathlon) és más, nagyobb vállalkozások részére saját és bérelt autóbuszokkal, alvállalkozók bevonásával. 2012 évtől a biztosabb, gyorsabb és tervezhetőbb tevékenység érdekében saját járműparkot hozott létre a cég. A szerződéses személyszállítás mellett kapacitásunk függvényében kiránduló, céges, iskolás és egyéb csoportok különjárati szállítását is végezzük.

Projektünk megvalósítási helyszíne 3000 Hatvan, Bercsényi út 82. Telephelyünk rendelkezik a képzésekhez szükséges technikai háttérrel (tárgyi feltételek, számítógépes hálózat, hardver-szoftver háttér, projektor, digiscreen, stb.), amely lehetővé tette a képzések zökkenőmentes, megfelelő színvonalon történő lebonyolítását.  Alkalmazottaink digitális kompetenciaszintje eltérő, jelentős különbségek vannak munkakör, szakképzettség, adott generáció tekintetében. Felmérve munkakörökhöz kapcsolódó speciális informatikai szaktudások szintjét kívántuk az informatikai képzéssel egy szintre hozni munkavállalóink képzettségi szintjét. IKT-használatához kapcsolódó, vállalati digitalizációt támogató képzés is megvalósult az informatikai képzés keretében, mely képzésben a bevont munkavállalók több mint 15%-a vett részt. 22 fő sofőrünk vett részt Kisáruszállító (Fktv.2§5. egyéb képzés) képzésben. Ez a képzés a 3,5 t maximális össztömeg alatti gépjárművel szállítói tevékenységet folytató személyeket készíti fel a feladataik magas színvonalú elvégzésére.

Informatikai képzés megvalósításával – Ügyviteli és vállalatirányítási szoftver kulcsfelhasználója (Fktv.2§6. egyéb szakmai képzés) – munkatársaink képesek  átlátni és alkalmazni az összetett funkcionalitású informatikai alkalmazások alapfunkcionalitásait. Továbbá kulcsfelhasználóként közreműködnek az összetett funkcionalitású informatikai alkalmazások bevezetésében, követelmények meghatározásában egészen a felhasználási szakaszig. A képzésben 4 fő munkavállalónk vesz részt. A képzés IPAR 4.0 tudást megalapozó képzés (ERP), mely szerepel a 3.sz. mellékletben.

Harmadik képzésünk, melyet jelen projekt keretében kívántunk megvalósítani, a Konfliktuskezelő problémamegoldó tréning (Fktv.2§6. egyéb szakmai képzés), mely vezetői kompetenciafejlesztés – konfliktusok kezelése, munkavállalók eredményesebb kezelése, döntések gyorsítását jelenti, stabilabb emberi erőforrást biztosít, hozzájárul a piaci pozíció erősítéséhez, valamint hatékonyabb munkavégzést, cégstabilitást eredményez. A képzésen 1 fő kollégánk vett részt. A képzéseken összesen 10 fő hátrányos helyzetű kolléga vett részt – többségük 50 év feletti. A kiválasztott munkatársak a munkakörükhöz kapcsolódó napi munkafolyamatok szerint lettek a különböző képzésekbe bevonva. A projekt indokoltsága, hogy hogy vállalkozásunk olyan humánerőforrás bázissal rendelkezzen, amellyel a munkavégzését a lehető leghatékonyabb módon végezhesse: cég vezetésében kulcsszerepet játszó vezetők a leghatékonyabb menedzsmentszemlélet elsajátításával hatékonyabban irányítsák a szervezetet, jobban átlássák vállalatunk működési folyamatait és ezen szemlélettel előremutatóan tekintsenek a vállalat jövőbeli működésére. Jelen pályázati projekt közvetlen célcsoportját a képzésben résztvevő 26 fő jelenti (21 férfi, 5 fő nő), melyből munkahelyi képzésben résztvevők száma 26 fő, a bevonás időpontjában nem foglalkoztatott, külső személyek száma 0 fő.

A projekt összes elszámolható költsége: 14 283 456 Ft

Projekt befejezése: 2020. 07.27

 

 

Projekt azonosítószáma:  GINOP-6.1.6-17-2018-00822

Kedvezményezett neve:  JÓBUSZ 60  Kft.

Projekt címe: Munkavállalói képzések megvalósulása a Jóbusz 60 Kft.-nél

Támogatásösszege: 10 004 200   Ft

Mértéke: 100 %

Projekt leírása: Társaságunk működése több mint 6 éves múltra tekint vissza: 2011. december 7-én alakult. A cég 100%-os tulajdonosa és ügyvezetője Gyökér József.

A cég főtevékenysége: M.n.s. egyéb szárazföldi személyszállítás.  Multinacionális (Robert Bosch Elektronika Kft, Decathlon Magyarországi Kereskedelmi Képviselet, )  és kisebb cégek részére végzünk szerződéses személyszállítást a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. alvállalkozójaként, Heves, Pest, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye területén. Sikerünk titka minőségben és a saját felelősségvállalásban rejlik, így tudtunk az ország egyik jelentős társaságávának, a  KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. alvállalkozójává válni. Minden partnerünk részére korrekt, pontos, minőségi munkát végzünk, megfelelő rugalmassággal kezelve a különböző szállítási igényeket.Társaságunk megalakulása óta eredményesen működik és évről évre dinamikusan fejlődik, stabil gazdasági háttérrel rendelkezik.

Vállalkozásunk megalakulása óta Heves településén, Hatvanban rendelkezik székhellyel és telephellyel is. Projektünk megvalósítási helyszíne 3000 Hatvan, Radnóti tér 2. Telephelyünk rendelkezik a képzésekhez szükséges technikai háttérrel (tárgyi feltételek, számítógépes hálózat, hardver-szoftver háttér, projektor, digiscreen, stb.), amely lehetővé teszi a képzések zökkenőmentes, megfelelő színvonalon történő lebonyolítását. A parkolási lehetőségek is adottak, mint ahogyan természetesen a szociális helyiségek.

Számos területen megjelennek az infokommunikációs eszközök, ahol eddig nem valósult meg ezeknek az eszközöknek a használata. Alkalmazottaink digitális kompetenciaszintje eltérő, jelentős különbségek vannak munkakör, szakképzettség, adott generáció tekintetében. Felmérve munkakörökhöz kapcsolódó speciális informatikai szaktudások szintjét kívántuk az informatikai képzéssel egy szintre hozni munkavállalóink képzettségi szintjét. IKT-használatához kapcsolódó, vállalati digitalizációt támogató képzés is megvalósul az informatikai képzés keretében, mely képzésben a bevont munkavállalók több mint 15%-a vesz részt. Ágazatunkban, a közúti közlekedési, személyszállítási ágazatban jelenleg a legnagyobb problémát a megfelelően képzett és gyakorlott gépjárművezetői létszámhiány okozza. Így a mi esetünkben rendkívüli prioritást élvez a járművezetői képzés, a meglévő járművezetői állomány esetében a kompetenciák erősítése. A munkavállalóknak is elemi érdeke, hogy az új technikák alkalmazását elsajátítsák, illetve a szakmai ismereteiket bővítsék, hiszen ennek segítségével tudnak megfelelni a folyamatosan jelentkező kihívásoknak, a velük szemben a megbízóink által támasztott egyre magasabb szintű követelményeknek. Ezért jelen projekt keretében 14 fő sofőrünk vett részt Kisáruszállító(Fktv.2§5. egyéb képzés) képzésben. Ez a képzés a 3,5 t maximális össztömeg alatti gépjárművel szállítói tevékenységet folytató személyeket készíti fel a feladataik magas színvonalú elvégzésére. Informatikai képzés megvalósításával –Ügyviteli és vállalatirányítási szoftver kulcsfelhasználója (Fktv.2§6. egyéb szakmai képzés) – munkatársaink képesek átlátni és alkalmazni az összetett funkcionalitású informatikai alkalmazások alapfunkcionalitásait. Továbbá kulcsfelhasználóként közreműködnek az összetett funkcionalitású informatikai alkalmazások bevezetésében, követelmények meghatározásában egészen a felhasználási szakaszig. A képzésben 3 fő munkavállalónk vesz részt.

Harmadik képzésünk, melyet jelen projekt keretében kívántunk megvalósítani, a Konfliktuskezelő problémamegoldó tréning (Fktv.2§6. egyéb szakmai képzés), mely vezetői kompetenciafejlesztés – konfliktusok kezelése, munkavállalók eredményesebb kezelése, döntések gyorsítását jelenti, stabilabb emberi erőforrást biztosít, hozzájárul a piaci pozíció erősítéséhez, valamint hatékonyabb munkavégzést, cégstabilitást eredményez. A képzésen 2 fő kollégánk vett részt. A képzéseken összesen 8 fő hátrányos helyzetű kolléga vesz részt – többségük 50 év.

A projekt összes elszámolható költsége: 10 009 200 Ft

Projekt befejezése: 2020. 07.27